راهنمای انتخاب رنگ مناسب برای اتاق خواب
اعتراف کنید که زود بیدار شدن و ترککردن تخت دنج همیشه اصلا جذاب و آسان نیست؛ ولی ایجاد اتاق خواب انرژیبخش که خلق و خوی فرد را تقویت کند، باعث میشود مقداری از این دشواری کاسته شود. از آنجایی که رنگ و نور تاثیر مستقیمی بر روحیه افراد دارد، بهتر است رنگ دیوار اتاق خواب خود را آگاهانه انتخاب کنید. در این مطلب هر یک از رنگها را بررسی کرده و تاثیر آنها را روی روحیه انسان بررسی میکنیم. در انتهای این مقاله شما به تاثیر رنگها بر خلق و خوی افراد آگاه میشوید و برای انتخاب رنگ مناسب اتاق خواب راهنمایی میشوید.
آبی؛ بهترین انتخاب در رنگ اتاق خواب
یکی از بهترین گزینههای رنگ دیوار اتاق خواب، آبی است. آبی یک رنگ غیرمحرک به حساب میآید، درنتیجه کیفیت خواب را تا حد قابلتوجهای افزایش میدهد. مغز انسان به دلیل گیرندههایی به نام سلولهای گانگلیونی که در شبکیه چشم قرار دارند، آبی را نسبت به رنگهای دیگر بیشتر درک میکند. سلولهای گانگلیونی با دیدن رنگ آبی و جمعآوری اطلاعات بصری، دادهها را به سیگنالهای شیمیایی تبدیل میکنند و به هیپوتالاموس که وظیفه تولید ملاتونین و کورتیزول را دارد، انتقال میدهند.
ملاتونین یک هورمون خواب است که بر چرخه خواب و بیداری تاثیری عمیقی میگذارد و کورتیزول نوعی هورمون استرس است که هوشیاری شما را در طول روز حفظ میکند؛ پس زمانیکه رنگ آبی را میبینید هیپوتالاموس ملاتونین بیشتر و کورتیزول کمتری تولید میکند.
رنگ زرد؛ تاثیرگذار در کاهش استرس و تنش
استفاده از رنگهای ملایم در طیف رنگی زرد باعث ایجاد یک محیط آرام میشود. رنگ زرد ملایم استرس را کاهش داده و آرامش را برقرار میکند. رنگهای پررنگتر طیف زرد، باعث افزایش انرژی شده و بههمین دلیل برای رنگ اتاق خواب مناسب نیست. شما میتوانید رنگهایی را انتخاب کنید که روشن و کرمی هستند. مانند رنگ عاجی که با گذشت زمان به رنگ زرد تبدیل میشود. پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید از رنگ زرد به میزان کمتری در دکوراسیون خانه استفاده کنید، هنگام خرید آنلاین تابلو یا خرید حضوری تابلوهای دیواری، طرحهایی را برگزینید که ترکیبی از رنگهای زرد هستند.
سبز؛ رنگی که تاثیر خوبی در مغز میگذارد
رنگ سبز یکی دیگر از بهترین انتخابها برای القای حس آرامش در اتاق خواب است. سبز از همان دسته رنگهایی است که بهراحتی توسط چشم دیده میشود. درست مثل اتاق آبی، اتاق سبز نیز به شما احساس آرامش میدهد؛ زیرا سبز هم یک رنگ غیرمحرک بهحساب میآید. بهترین رنگهای سبز آنهایی هستند که تناژ آبی در خود دارند و سرد هستند؛ چون رنگهای گرمتر ممکن است به جای بالا بردن احساس آرامش، سطح انرژی شما را بالا ببرند.
به یاد داشته باشید که رنگهای پاستلی دوست شما در بهبود کیفیت خواب هستند؛ بنابراین به کار بردن المانهایی مانند تابلو اتاق خواب با طیفهای پاستلی رنگ سبز انتخاب خوبی برایتان خواهند بود.
بنفش روشن؛ رنگی زیبا ولی پرتنش برای اتاق خواب
بنفش روشن انتخاب خوبی برای اتاق خواب نیست. رنگهای بنفش روشن ته مایه قرمز دارند که سطح انرژی و هوشیاری را افزایش میدهد. برخی از والدین دوست دارند از این طیف رنگی برای اتاق خواب فرزندشان استفاده کنند. به این دسته از افراد پیشنهاد میکنیم که برای به کار بردن رنگ بنفش روشن در اتاق خواب فرزند خود، از تابلو اتاق کودک با ترکیب رنگی بنفش استفاده کنند. به یاد داشته باشید که هدف کلی این است که دیوارهای اتاق خواب در پسزمینه ذهنتان محو شود نه این که هر بار رنگ را میبینید چشم شما را بزند.
رنگ قهوهای؛ رنگی کسلکننده برای دیوار اتاق خواب
بنفش، خاکستری، قهوهای، مشکی و قرمز بدترین رنگهایی هستند که میتوانید برای اتاق خواب استفاده کنید. خاکستری، مشکی و قهوهای باعث تقویت احساسات منفی میشود؛ درحالی که بنفش و قرمز سطح هوشیاری را افزایش میدهند. افرادی این که از این رنگها در اتاق خود استفاده میکنند معمولا کمتر از 7 ساعت در شبانهروز میخوابند.
طبق تحقیقات انجام شده در سال 2018 قهوهای یک رنگ افسردهکننده محسوب میشود. این رنگ بهطور ناخودآگاه غم و اندوه را افزایش میدهد و به جای خواب و احساس راحتی، حس بیقراری در فرد بیشتر میشود.
قرمز؛ رنگ بیدارکننده مغز و انرژی بخش در فضای اتاق
ماهیت رنگ قرمز انرژیبخش است و دیدن آن باعث افزایش ضربان قلب میشود. قرمز فعالیت مغز و سطح هوشیاری را بالا میبرد. اگر شما عاشق رنگ قرمز هستید، از رنگهای پاستلی مایل به صورتی استفاده کنید. همچنین میتوانید یک دیوار بزرگ را سفید کنید تا حس برانگیختگی و انرژی زیاد اتاق کاهش دهید.
تاثیر رنگ دیوار اتاق خواب روی خواب و خلق و خو
ذهن انسان فوقالعاده پیچیده و قدرتمند است. شاید عدهای از افراد تاثیر رنگها بر خلق و خوی انسان را علمی ندانند و نوعی شبه علم آن را تلقی کنند؛ اما این باور اشتباه است. رنگهایی که میبینید بهطور مستقیم در مغز تاثیر میگذارند. با دیدن این رنگها ممکن است آرام یا هیجانزده شوید.
مطالعات نشان میدهد که رنگها بر رویا و کابوسهای شما نیز اثر میگذارد. این تحقیقات ادعا میکنند که رنگ آبی بهترین رنگ برای کمک به خواب آرام و ندیدن کابوس است! زیرا باعث افزایش تولید ملاتونین در بدن میشود. بهطورکلی رنگهای اتاق خواب شما میتوانند تفاوت قابلتوجهای بین یک خواب عمیق و خوب شبانه یا یک خواب سبک و ناکافی ایجاد کنند. متخصصان روانشناسی رنگ دریافتند که برخی رنگها باعث ایجاد حس آرامش یا حس هوشیاری بیشتر میشوند. ازاینرو اگر قصد دارید اتاق خواب را رنگ کنید در مورد انتخاب رنگ آن بیشتر وقت بگذارید.
در این مقاله در مورد نحوه انتخاب رنگ دیوار اتاق خواب صحبت کردیم. اگر شما قصد دارید تا رنگ دیوار اتاق خواب را تغییر دهید باید به جوانب مختلفی را در نظر بگیرید. رنگ مناسب اتاق خواب و انتخاب ترکیب رنگ اتاق بهطور صحیح و اصولی نقش بسیاری در به آرامش رسیدن شما در زمان استراحت دارد. بهترین رنگها برای خواب ماهیت لطیف و طبیعی دارند که برای داشتن یک خواب راحت تاثیرگذار هستند؛ بنابراین در انتخاب رنگ اتاق خواب، طیفهایی را در نظر بگیرید که حس آرامش را به شما منتقل میکنند.
درصورتیکه برای انتخاب طیف رنگی تابلو اتاق خواب نیز، نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید، کارشناسان و مشاوران شادوشیک در خدمت شما عزیزان هستند.